El fons marí té més diversitat de la que es creia


Com si es tractés d'un llibre de Jules Verne, els científics que elaboren l'"Estudi del cens la vida marina" relaten la troballa de pops ancestrals que ja existien fa 30 milions d'anys, estrelles de mar de més d'un metre de diàmetre i ostres que passen de 20 centímetres entre les més de 250.000 espècies registrades. El quart i darrer avançament de l'estudi es presentarà a València en el marc de la primera Conferència Mundial sobre Biodiversitat Marina, que se celebra de l'11 al 17 de novembre.

El cens és un projecte internacional que es va iniciar l'any 2000 i es conclourà el 2010 i compta amb la participació d'uns 2000 científics de 82 països.

Els científics calculen que a més de les 16.000 espècies de peixos que es coneixen encara en resten unes 4.000 desconegudes per l'home i que, gràcies a la tecnologia actual es podrà avançar molt en aquest camp.

Pops mil.lenaris i estrelles gegants han estat descobertes en aigües de l'Antàrtic, però també ostres de 20 cm de llargada a les costes de Portugal. BBCnews dedica un reportatge al Cens de la Vida Marina on destaca el descobriment del que s'anomena "un cafè de taurons blancs" en el pacífic, a més d'un nou continent a l'Atlàntic.

Més informació: Cens de la Vida Marina

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article