Ponent Coopera aconsegueix el compromís de l’alcalde de Lleida per fomentar el cooperativisme a la ciutat

En una reunió amb el consistori han avaluat la situació de l’ESS i han destacat la voluntat de fer-la més present


Dues membres de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de Lleida, Ponent Coopera, s’han reunit amb l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, per tal de valorar la situació de l’economia social i solidària a les Terres de Lleida. Anna Maria Capdevila, coordinadora de Ponent Coopera, i Txell Burgués, tècnica de l’entitat han destacat, en declaracions a Jornal.cat, “la visió positiva de l’alcalde i les ganes de facilitar la feina” a l’hora de promoure el cooperativisme al territori.

 

Capdevila i Burgués han afirmat que, en fer un repàs de com ha evolucionat l’economia social a Lleida en els últims anys, l’alcalde ha mostrat la seva voluntat d’“accelerar aquest impacte en la ciutat”. D’aquesta forma, les dues parts comparteixen el desig de seguir fent créixer el cooperativisme a Lleida i a Ponent.

Les membres de l’Ateneu també han posat altres temes sobre la taula, com la Fira d’Economia Social i Transformadora, que l’any passat va celebrar la cinquena edició. Capdevila ha comentat que l’edició de 2023 “va ser molt ben valorada per les entitats”, de forma que van proposar a l’alcalde repetir l’espai: el carrer Major de Lleida.

En aquesta trobada també s’ha tractat la relació de la Paeria amb la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) de la qual és entitat sòcia. Tot i això, Capdevila ha volgut revalidar aquest compromís perquè “no quedés de banda”.

Una de les necessitats de l’Ateneu és la possibilitat d’ampliar l’espai de treball, un tema que es va abordar en aquesta reunió i del qual la Paeria es va mostrar col·laborativa.

Ponent Coopera porta ja diversos anys treballant per enfortir el cooperativisme al territori. Des de l’entitat afirmen que des dels inicis s’ha fet un “salt considerable”. Comenten que en un primer moment el sector estava molt centrat en les cooperatives de treball, però que amb el pas dels anys “n’han anat sorgint d’altres tipus, com de serveis o d’habitatge”. A més, Capdevila ha destacat especialment les comunitats energètiques, una iniciativa en auge i amb molt de potencial.

L’Ateneu “en un primer moment es va centrar molt en la creació de cooperatives” i en generar el discurs perquè aquelles entitats amb valors compartits fossin reconegudes com a part del sector. Actualment, Capdevila afirma que s’estan centrant més en “consolidar els projectes existents i fomentar la intercooperació entre entitats”, per tal que es retroalimentin mútuament.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article