En marxa el projecte Platform Coop Venture Builder, una xarxa per impulsar cooperatives de plataforma digital

Les cooperatives de plataforma aspiren a ser una alternativa a les grans plataformes digitals


El projecte Platform Coop Venture Builder està liderat per Mondragon Team Academy amb la col·laboració de diferents organitzacions del territori espanyol que promouen l'emprenedoria col·lectiva: la direcció d’Economia Social i Cooperatives de Barcelona Activa, la fundació La Promotora, la fundació Escuela Andaluza d’Economia Social i la cooperativa Tazebaez. Les cooperatives de plataforma són un fenomen que està en auge i busca ser una alternativa a les grans plataformes com (eBay, Netflix o Uber).

Platform Coop Venture Builder és una factoria d’empreses emergents amb la finalitat d’adaptar idees o models de negoci d’altres països i aplicar-ho al mercat local. Daniel Arricivita, responsable de serveis d’economia social i cooperatives de Barcelona Activa, en declaracions a Jornal.cat, ha assegurat que “per a nosaltres el més important és donar suport a les iniciatives per fer créixer l’economia social i aquestes plataformes poden ser un instrument clau d’intercooperació”.

En aquest sentit, el projecte té dos propòsits: dinamitzar l'ecosistema emprenedor cooperatiu i crear una xarxa estatal de recerca, promoció i acceleració de cooperatives de plataforma digital. Genoveva de Lacaze, membre de l’equip de La Promotora, ha afirmat a Jornal.cat que “volem sensibilitzar les plataformes digitals i generar empreses de manera cooperativa”.

Aquest model de negoci es diferencia pels seus valors: el vessant col·lectiu, la propietat compartida, el procés de cocreació i la coparticipació. Per a Arricivita, “Mondragon Team Academy ha distribuït lideratges per línies de treball dins del projecte on tothom colidera i treballa conjuntament”.

La iniciativa s'ha portat a terme en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència executat pel Ministeri de Treball i Economia Social d'Espanya amb els Fons Next Generation de la Unió Europea.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article