Mercats locals de cooperatives escolars, un projecte d’emprenedoria fet realitat

9.508 nens i nenes de 93 municipis de la demarcació de Barcelona posaran a la venda en els mercats locals productes artesanals


Durant els mesos d’abril, maig i juny, 9.508 nens i nenes de 93 municipis de la demarcació de Barcelona mostraran i posaran a la venda en els mercats locals dels seus pobles i ciutats els productes que ells mateixos han elaborat en les 394 cooperatives creades en el marc del programa de Cultura emprenedora a l'escola. El mercat local també els permet posar en pràctica els aprenentatges i habilitats que han treballat durant el curs.

A través de la venda dels seus productes al mercat, l’alumnat de cicle superior de primària de les 217 escoles participants, posen en pràctica, i d'una manera lúdica, les capacitats vinculades a l'emprenedoria, reforçant competències bàsiques com l'autonomia i la iniciativa personal, la competència social, lingüística, matemàtica i artística entre d'altres, a partir de la creació, gestió i tancament d'una cooperativa escolar durant un curs escolar.

El programa CuEmE, que durant el curs 2018-2019 aplega 50 ens locals, 98 municipis i 235 escoles, està organitzat per les gerències d’Educació i Desenvolupament econòmic de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària. Durant un curs escolar, l'alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de la comunitat educativa, l'administració i altres agents socials de la seva localitat.

Què és la cultura emprenedora?

La cultura emprenedora aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, perquè aporta un model de gestió democràtica i participativa i reforça un vessant de responsabilitat social.

L'actual marc normatiu europeu, estatal i autonòmic situa l'esperit emprenedor com a una de les vuit competències clau que s'ha d'integrar en el currículum per ésser assolida al final de l'ensenyament obligatori, i mantenir-la i reforçar-la al llarg de tota la vida.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article