L'Ajuntament de Barcelona prova el Matchfunding com a nova eina de finançament de projectes de proximitat

La peculiaritat d'aquesta variable del crowdfunding és que l'administració posa un euro per cada euro que aporten els ciutadans


Conjuntament és una innovadora convocatòria de crowdfunding promoguda per la Fundació Goteo i l'Ajuntament de Barcelona que permetrà duplicar les aportacions ciutadanes a projectes de proximitat que resolen necessitats cooperativament o be impulsen l'emprenedoria social als barris de Barcelona.

D'entre les 66 propostes presentades a través de plataforma Goteo se seleccionaran els 24 projectes que participaran a les campanyes de finançament a partir del març. La intenció és posar en marxa, gràcies al finançament col·lectiu, un total de 24 iniciatives en els àmbits socials, educatius, agroecològics, de consum, d'intercanvi i de cooperatives
 

Un total de 66 projectes s'han presentat a la convocatòria Conjuntament, una campanya de finançament col·lectiu o Matchfunding impulsada per l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Goteo. La diferència d'aquesta variant del crowdfunding és que l'administració multiplica les aportacions ciutadanes i posa un euro per cada euro que els ciutadans destinen a projectes socials i de proximitat als barris, amb un màxim de 4.000 euros públics per projecte, fent possible, entre tots, l'assoliment d'un bé comunitari.

L'objectiu d'aquesta campanya és acabar impulsant gràcies a aquesta nova eina de finançament col·lectiu un total de 24 projectes de desenvolupament econòmic de proximitat, d'emprenedoria social, d'economies comunitàries o col·laboratives procomuns per tal de posar en marxa iniciatives en els àmbits socials, educatius, agroecològics, de consum, d'intercanvi i de cooperatives als barris de Barcelona.

Aquesta iniciativa se suma al paquet de projectes per a impulsar l'economia que s'estan desenvolupant des de Barcelona Activa i el Comissionat a la ciutat per afavorir i potenciar un model innovador d'economia amb instruments plurals que respongui millor a les necessitats de la ciutadania i ajudi a la sortida de la crisi.

Comença la fase de selecció dels 24 projectes que aniran a campanyes de crodwfunding a partir del març 2019

La campanya de Matchfunding té una bossa de 96.000 € que ha de permetre el finançament públic d'aquests 24 projectes amb un màxim de 4.000 euros públics per projecte. Quan es llancin les campanyes a partir del març i les aportacions ciutadanes a través de la plataforma Goteo superin el mínim exigit, Conjuntament les complementarà a raó de 1 euro x 1 euro. Per tant, en total, i com a mínim, els projectes rebran a l'entorn de 200.000 euros de finançament (meitat públic meitat comunitat de suport) .

La campanya Conjuntament s'adreça a tots aquells projectes que, des de la perspectiva de la proximitat, incideixin en la resolució de necessitats i el desenvolupament econòmic dels barris de Barcelona, en dues modalitats temàtiques:

- Emprenedoria social de proximitat
- Economies comunitàries i col·laboratives procomuns
 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article