Arriben els succedanis del peix i marisc més esgotats

Les anxoves de l'Escala o les del Cantabric, tindran un succedani elaborat amb surimi, producte que també s'utilitzarà per fabricar cloïsses amb valva de plàstic o ceràmica. Aquesta novetat la recullen diferents mitjans Infoaliment/La vozdegalicia comparant-lo amb el procés semblant que va tenir com a succedani de les angules. La imitació de l'anxova té fins i tot marques d'espines i pell i va obtenir el premi al millor invent en la Fira Alimentària d'enguany. S'anomena Xoves, i segons el diari, ben segur substituirà a la cara i esgotada anxova en els precuinats o en les pizzes de fast food. Les Xoves les comercialitzarà a partir de juny l'empresa 'Anchoas y Productos del Cantábrico', del grup Holdecker, que aplicarà la tecnologia japonesa per fabricar 119.000 filets d'anxova l'hora. Segons la notícia, el surimi ha estat tot un descobriment, després de ser utilitzat en la composició dels famosos palets de cranc, es prepara també com a substitutiu de cues de llagosta, cues de gamba o tires de calamar. Els pescadors, tot i la reserva davant de la novetat, troben més criticable les falsificacions o substitucions que fan alguns establiments a l'hora d'oferir els productes, com donar alibut per llenguado o cloïses que no són tan fines com es volen vendre.

No hi ha cap comentari

Comenta aquest article