Mon Aliment, un projecte vinculat a la difusió de la cuina ecològica i de proximitat

La restauradora i nutricionista Lola Puig, que ha estat durant una llarga temporada al front del restaurant El Fort d'Ullastret, ha iniciat un nou projecte en el que es proposa fer acompanyament a empreses vinculades a la restauració vers la cuina ecològica, de proximitat, amb receptes tradicionals i de temporada. Mon Aliment, així s'anomena el projecte pretén fer l'assessorament a famílies o empreses que estiguin interessades en oferir una cuina autosuficient.

El nou projecte de Lola Puig, és un acompanyament a tot tipus d’empreses de restauració cap al km0: bars, restaurants, cafeteries, Hotels, càmpings, xiringuitos i cuines de geriàtrics, hospitals, centres especials, escoles,… cap a la cuina ecològica amb ingredients dels productors de la zona, receptes tradicionals del lloc i de l’època. Tant empreses de nova formació com empreses que volen fer el canvi cap a la cuina ecològica km 0.

La formació i assessorament girarà a l'entorn de les necessitats de la cuina, com organitzar el rebost, com muntar una carta. Conèixer la ubicació i com han de ser els punts de reciclatge. També prepararà als interessats en el contacte directe amb els proveïdors i les eines per comunicar al client tota la feina relacionada amb la cuina de l'autosuficiència que s'està duent a cap. També oferirà tallers per la formació de personal de restauració que estigui interessat en la cuina km0.

La cuinera empordanesa dóna molta importància a l’autosuficiència alimentària i en destaca conceptes com 'què ens és bo que mengem, passant per qui i on ho comprem i per tenir cura al com ho cuinem tot valorant les necessitats individuals de cadascú'.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article