Revifa la polèmica pel projecte 'Portal de l'Agulla' al Bàges


L'entitat ecologista Meandre s’oposa frontalment a la construcció d’ un complex de gasolinera, àrea de descans de conductors i camions, restaurants, i hotel a l'entrada de l'espai agrari del Parc de l’Agulla.

Fa poques setmanes que s'havia anunciat  l’ampliació del parc de l’Agulla amb l’adequació com  parc agrari de les 19 hectàrees del turó de Guix,  la desaparició del pàrquing de caravanes i l’arranjament del camins del Grau i del  ramal de la Sèquia de Viladordis, el grup ecologista va ser sorprès per la notícia que l’Ajuntament de Sant  Fruitós tramita ara la proposta d’un grup inversor barceloní de construir el projecte 'El Portal de l'Agulla', just a l’entrada del parc.

L'entitat ecologista Meandre ha reprès la campanya Salvem l'Agulla, contra el projecte Portal de l'Agulla que estudia autoritzar l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, just quan fa 17 anys que es va aturar el projecte d'edificar un hotel en aquest mateix solar. El projecte inclou la implantació d'una gasolinera, un aparcament per a camions i cotxes, un hotel de carretera i un restaurant just a l'entrada oest del Parc.

El projecte és aprovat inicialment per l'ajuntament de Sant Fruitós i l'entitat ecologista addueix que es vol construir en sol no urbanitzable i en una zona molt sensible a les agressions immobiliàries.

Segons Meandre la proposta  no ha de passar dels primers tràmits d’Urbanisme, almenys així ho espera, "pel fet que no és possible justificar l’existència de cap interès públic d’un projecte que implica una desfeta paisatgística en un territori tant important per a la ciutadania, tant consolidat com a espai lliure i tant sensible com és el Parc de l’Agulla i el seu entorn".

Així mateix demana que d’una vegada per totes, des del Consorci es duguin a terme les mesures urbanístiques necessàries, per tal de definir una proposta d’ordenació global i integradora del Parc i el seu àmbit d’influència que blindi definitivament l’aparició de propostes com la presentada. Existeix el precedent que als anys 90, la Direcció general d'Urbanisme, va aturar la construcció d'un hotel sense llicència. Va ser en aquell moment que la ciutadania va fer pinya demanant la protecció i el blindatge del parc.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article