Les plantes de cogeneració de tractament purins afectades per la nova regulació del mercat elèctric


La proposta del Reial Decret pel qual es regula l’activitat de producció d’energia elèctrica a partir de cogeneració, farà que les plantes tractament de purins siguin inviables econòmicament i, per tant, que acabin tancant. Aquest fet crearia una situació crítica per a les explotacions ramaderes i les zones afectades, ja que les plantes ara garanteixen que es puguin gestionar correctament els purins, així com la continuïtat de les explotacions.

El sindicat Unió de Pagesos ha demanat als ministeris d’Agricultura i d’Indústria que prenguin la iniciativa per evitar el tancament de les plantes de cogeneració de tractament de purins i buscar una sortida que garanteixi la continuïtat de les explotacions porcines que depenen d’aquestes plantes, després de l’aprovació de la Llei 24/2013 del sector elèctric que modifica el sistema retributiu de la producció d’energia amb fonts renovables, cogeneració i residus. El sindicat també ha demanat reunions amb tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats.

L'agrupació agrària denuncia que la proposta que regula l’activitat de producció d’energia elèctrica a partir de cogeneració, farà que les plantes tractament de purins siguin inviables econòmicament i que les plantes no garanteixin que es puguin gestionar correctament els purins.

Aquesta modificació del sistema retributiu de la producció d’energia afecta, a Catalunya, unes 480 explotacions de porcí i sis plantes de tractament de purins a Alcarràs, Juneda (dues plantes), Miralcamp, l’Esquirol-Santa Maria de Corcó i a les Masies de Voltregà. A tot l’Estat afecta més de 2.000 explotacions que gestionen els seus excedents en quaranta plantes.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article