Salut promou una campanya per prevenir l'anisakiosi


Enguany, el Departament de Salut torna a iniciar la campanya Consumiu peix amb seguretat amb l'objectiu de prevenir de l'anisakiosi. En la nostra àrea geogràfica, els paràsits de peixos que tenen interès sanitari són les larves vives de nematodes d'espècies de la família Anisakidae, ja que poden produir una malaltia anomenada anisakiosi en humans si es consumeix peix cru, fumat en fred, salat o parcialment cuit amb larves vives. Aquesta malaltia es caracteritza per dolors gastrointestinals, acompanyats de vòmits i nàusees associats sempre al consum de peixos i cefalòpodes crus o insuficientment cuinats que continguin el paràsit viu. Aquesta campanya s'emmarca en una de les línies d'actuació del Departament de Salut que, anualment i des de l'any 2000, té establert un Programa de vigilància i control del grau d'infestació per nematodes. El pòster de la campanya, que ha estat dissenyat per ser penjat a les peixateries, recull els tres consells essencials per prevenir l'anisakiosi: -Netegeu bé el peix i traieu-ne les vísceres al més aviat possible. -Congeleu els peixos de consum en cru. -Cuineu-lo correctament Entre altres vies de distribució, aquest material informatiu serà lliurat pels tècnics del Departament de Salut en les visites d'inspecció als establiments que comercialitzen productes de la pesca, els menjadors col·lectius, els bars restaurants, etc. Els ajuntaments de Catalunya, així com els gremis de peixaters i de restauració.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article