El gust per la verdura s'aprèn


Un estudi científic publicat a l'American Journal of Clinical Nutrition, una de les revistes especialitzades amb més crèdit, assegura que la reticència a menjar verdura va molt lligada al codi genètic que portem dins. L'estudi assenyala que el rebuig que alguns nens tenen davant del plat de verdura té molt a veure amb una especial hipersensibilitat al gust amargant. L'estudi portat a cap per un grup d'investigadors de Rutgers University (Nova Jersey) encapçalats per Kendra Bel, ha demostrat que el fenotip responsable de detecció del gust amargant fa que en la primera infància quedi gravat un cert gust o no pel consum de fruita i verdura. Bel defensa que moltes formes d'obesitat són fruit d'un mal encaix dels plantejaments dietètics correctes en el moment d'aprendre a menjar. L'edició de l'estudi coincideix en el temps amb un altre fet públic a Londres que suggereix que el gust per consumir proteïnes de la carn o el peix és hereditària, mentre que el gust per menjar fruites o vegetals s'aprèn. Ampliació informació: Consumaseguridad

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article