Comprar peix de la Ràpita per Internet

Març 2006. Entrevistem a Joan Balagué, Secretari de la nova junta de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita, un dels impulsors d’aquest nou sistema de venda del peix fresc arribat a llotja que ho defensa com una alternativa al negoci de les més de 100 embarcacions, la majoria de petites empreses familiars, que composen la flota de la Confraria. A través de Pesca Ràpita el consumidor tindrà més a prop, entre d'altres espècies de qualitat, els famosos llagostins de St. Carles. En poc més de 24 hores, podrà tenir el peix fresc servit a domicili, net i preparat per cuinar.

-La vostra és una iniciativa pionera a Catalunya, Com va sorgir la idea?

Estavem cercant nous estimuls per mantenir marges i afrontar increments de despeses per tota la gent que composa la confraria. Els temps canvien i cal adaptar-se. Va ser quan vam contractar un pla de viabilitat i dins del que s’anomena ‘pluja d’idees’ va sorgir aquesta possibilitat, que havia tingut un precedent fa poc en una agrupació de confraries gallegues. Fa poques setmanes que ens hi hem abocat i l’acceptació ha estat molt bona. Hi ha moments que la demanda és tan alta, com el cas de la setmana passada (27 de febrer) que va fer que el preu dels llagostins fos més alt que per Nadal.

-El preu que paguen els usuaris és semblant al de la peixateria?

Normalment si, intentem que sigui ajustat al mercat. Hem de tenir en compte el preu del transport que és d’entre 10 i 15 euros i els lots són d’entre 4 i 5 kg de peix. De tota manera cada setmana fem les ofertes i es fixen els preus en funció de la pesca i del mercat.

-Quines avantatges té comprar el peix a través de xarxa?

Per una banda la garantia del seu origen. Jo mateix he vist casos que es venien llagostins amb la indicació que provenien de la Ràpita quan aquell llagostí no s'ha pescat mai a la zona. Per l’altra banda, la comoditat que et portin el peix a casa, net i preparat.

-La venda funciona per lots?

Si, n’hi ha d’entre 50 i 85 euros. Fins a la data la gent acostuma a comprar els lots més cars. Aquesta setmana el lot ‘Gourmet’ tenia 400 grs d’escamarlans, 700 gr de llenguado, 1kg de lluç, ½ kg de seitó, i ¼ kg de cargol de mar i el preu total que s’havia de pagar era de 85 euros. També tenim l'anomenat 'lot familiar' i el lot recomanat pels pescadors.

-No hi ha els famosos llagostins en aquest lot?

Ara i durant la primavera no és la millor época i també es temps de restriccions en la seva pesca. La millor época és l’estiu, tardor o hivern. Ara oferim escamarlà perquè les embarcacions van a zones més profundes.

-Us heu plantejat la venda a la carta?

Si, és clar, però per això ens cal més logística i un nou espai per treballar. És un dels projectes en els que estem treballant. També estem en propostes amb altres entitats per elaborar receptaris o aprofitar per fer paks de productes de la zona com l’arròs, l’oli, i altres.

-Els consumidors que visiten la web pescarapita.es què hauran de fer?

La primera vegada caldrà omplir un formulari en que es demanen les dades més bàsiques del client. Hi ha la possibilitat d’escriure fins a dues adreces, una de l’interessat i l’altra d’on cal enviar la comanda, és interessant en els casos que s’hagi pensat fer un present a algú. Per les següents comandesnomés caldrà introduir el DNI i la contrasenya. El peix es paga en el moment de fer la comanda, bé sigui a través d’ingrés en compte o de tarjeta de crèdit.

-El peix que es ven per internet ha passat per subhasta?

Si. Hem constituït una empresa –Propescaràpita- que assisteix a la subhasta com les altres majoristes hi participa i és el peix adquirit a través d’aquest sistema el que després venem per internet. Les comandes dels clients les tanquem el dimarts, el dimecres al matí el destinem a preparar els lots de peix per enviar, el netegem i ja el recull Seur Fred, amb la garantia que no es trenca la cadena del fred.

No hi ha cap comentari

Comenta aquest article