Fira de la ratafia

  • Passeig
    Centelles

Dissabte 2 (tot el dia) i diumenge 3 (al matí) de juny tindrà lloc a Centelles la novena edició de la Fira de la Ratafia de Centelles. La seva durada serà de dos dies i estarà emplaçada a la zona del passeig, però s’amplia la zona on estaran ubicades els paradistes.


 

L’espai firal comptarà amb uns 25 expositors; deu que són exclusivament de ratafia, sis de productes relacionats (com flors i plantes que s’utilitzen per elaborar la ratafia, entre d’altres) i la resta d’aliments de proximitat i artesans.


 

Enguany també hi hauran premis en metàl·lic del desè Concurs de ratafia casolana, per a les tres millors fórmules de 200, 100 i 50 euros respectivament. El termini d’entregues es va iniciar el passat dia 2 maig i finalitza el 31 de maig.

 

La deliberació del concurs, abans esmentat, es tornarà a fer en directe i comptarem amb els següents persones que seran els responsables d’escollir les 3 millors:

Faustí Bosch, de la Ratafia Bosch (St. Quirze de Besora)

Lluís Ball-llosera, naturalista i especialitzat en el volcà de la Crossa (Salita)

Un membre de la Confraria de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

Jaume Parés, centellenc i propietari de Vins Parés

Carme Giol, centellenca i ratafiaire

I el convidat especial FEL FAIXEDAS, humorista

En aquesta fase el jurat només haurà de tastar les 10 millors elaboracions del concurs, que hauran sortit de la primera fase de deliberació realitzada el divendres previ a la Fira.

A banda de l’espai firal els visitants podran gaudir i aprendre en els actes que s’han organitzat relacionats amb aquest licor tant popular, com per exemple:

Taller per identificar una varietat d’herbes aromàtiques

Taller d’elaboració de ratafia; el qual es realitzarà en base a una de les receptes manuscrites més antiga de Centelles, datada del 1880 aproximadament, de Ramon Giol Ayats “l’avi de can Sopes”

Jardinet de les herbes de la ratafia

Demostració del funcionament d’un alambí d’aram per a l’extracció al vapor dels olis essencials


 

Aquestes activitats estaran acompanyades d’altres de complementàries per a tots els públics, com per exemple:

Espai d’inflables i jocs

Taller infantils d’olors naturals

Concert d’orquestres i grup de vent del Conservatori de Vic

Cabrotukada 2018, trobada de percussió dels tabalers de Centelles

I l’espectacle d’humor i música; “BONA NIT BENPARITS!” amb FEL FAIXEDAS al Casal Francesc Macià el dissabte dia 2 juny a les 22 h