El 22 d’octubre, el Mercat de la Terra d'Slow Food Barcelona que se celebra setmanalment al barri del Poble Sec, en col·laboració amb Espai Ambiental com a membre de la Plataforma d'Aprofitament dels Aliments, organitzen un dinar d’aprofitament. Un àpat se suma a la llista d’àpats populars contra el malbaratament alimentari a la ciutat de Barcelona, com els Dinars de Sobrats, el Gran Dinar Barcelona o l’Assaig General.
El Mercat de la Terra ens serveix com a marc per un acte contra el malbaratament alimentari, ja que part de la solució al problema del malbaratament alimentari és crear un model alimentari de qualitat, accessible a tothom i amb productes de proximitat.Els promotors de l'àpat solidari recorden que cada any, només a Catalunya, malbaratem més de 240 mil tones d’aliments. Una quantitat encara superior es perd també en el sector de la producció i processament dels aliments.
Les entitats consideren que cal impulsar iniciatives destinades a visualitzar el problema i modificar tant els hàbits de consum com la manera de comercialitzar els aliments: menjar fresc, de qualitat, amb cadenes curtes i de proximitat ha de suposar també menys malbaratament.
L’origen dels aliments aprofitats: l’espigolada
El proper dissabte es prepararà un dinar a partir d’aliments espigolats: recollits d’excedents de comerços locals i productors del mercat al llarg de la setmana anterior. S'aprofitaran així aquells aliments que per motius estètics, o de proximitat a la seva data de caducitat, no poden ser comercialitzats tot i ser perfectament comestibles.
Programa:
10 a 16h Mercat de la Terra.
9h: inici de la tria dels aliments a aprofitar. Posada en marxa de la cuina a càrrec de l’equip de cuiners.
14h: inici de l’àpat.
Les entitats organitzadores conviden a participar als voluntaris interessats en informar, espigolar, elaborar i servir l'àpat. Per a més informació podeu consultar al mail [email protected] o bé omplenar aquest formulari.
Els assistents al dinar d'aprofitament han de portar plats i coberts o carmanyola.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari