Inici del primer projecte eòlic comunitari que es realitza a Catalunya i a l'Estat espanyol


El proper 19 de juny se celebrarà l'acte de posada de la primera pedra del pioner projecte eòlic comunitari, batejat amb el nom de Viure de l'aire del cel. L’esdeveniment tindrà lloc al terme municipal de Pujalt (Anoia), a l'indret on està previst instal·lar l'aerogenerador. Aquest és el primer projecte eòlic comunitari que es realitza a Catalunya i a l'Estat espanyol. El promou la societat Eolpop S.L. i hi participa la cooperativa d'energia verda Som Energia, a través de l'innovador sistema d'inversió en renovables, Generation kWh.

El projecte Viure de l'aire del cel és el primer projecte eòlic comunitari que es realitza a Catalunya i a l'Estat espanyol. El promou la societat Eolpop S.L. i hi participa la cooperativa de consumidors i inversors Som Energia, a través del sistema d'inversió en renovables, Generation kWh.

L'objectiu del projecte Viure de l'aire del cel és facilitar que les persones procedeixin a l'apropiació social de la tecnologia eòlica, de manera que puguin contribuir a la democratització dels sistemes energètics.

Actualment hi ha 266 persones inscrites al projecte amb uns compromisos d'aportació de gairebé 1.400.000€.

Les persones assistents a l'acte es trobaran al municipi de Pujalt, a les 11.30h. A les 12h s'iniciarà la caravana de vehicles cap a l'emplaçament on està previst aixecar el molí.

En acabar es retornarà a Pujalt, on hi haurà una celebració en el local social del poble (cedit per l'Ajuntament), que inclourà un dinar popular i, a les postres, es procedirà a la presentació del projecte a totes les persones assistents.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article