El festival MOT s'acomiada avui amb un Ver-MOT a Girona


El Festival MOT de literatura finalitza avui amb el Ver-MOT que es farà a les 12 del migdia a la plaça de Catalunya de Girona. Han estat 10 dies intensos on els valors de la literatura de qualitat, per la que no passen els anys, han estat el fil conductor. Per això Girona i Olot s'han convertit en punt de trobada de més de 40 escriptors destacats i milers de lectors que han tingut l'ocasió d'escoltar l'autor que en algun moment de la seva vida els ha tocat l'ànima. Mita Casacuberta, comissària d'enguany del festival, ha estat la que en el seu moment va proposar el lema d'aquesta edició: 'Escriure ciutats'

Eduardo Mendoza, Sergi Pàmies, Luis Goytisolo, Lobo Antunes, Sorj Chalandon, Rafael Chirbes, Éric Hazan, John Lanchester són alguns dels grans noms de la literatura que aquests dies han estat a Girona i Olot per parlar de la seva obra amb el públic.  I molt concretament han compartit la ciutat que en algun moment ha estat la seva inspiració, l'han explorat de la mà d'altres autors.

Mita Casacuberta explica que primer es va fer la tria de les ciutats i tot seguit es va buscar els autors que en parlarien, tot un any al darrere de l'organització d'un festival que a més de les converses entre grans autors, també ha organitzat activitats complementàries com espectacles, projeccions, tallers, rutes o cicles, amb la complicitat d’associacions i entitats gironines i olotines. Una iniciativa pública que va sorgir del personal tècnic de cultura dels ajuntaments d'Olot i Girona i que ha trobat una bona acollida en les institucions que l'han fet possible. El MOT està organitzat per l’Ajuntament de Girona i l’Ajuntament d’Olot, i compta amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, la Diputació de Girona i la Fundació Banc Sabadell.

La programació del certamen ha servit per la interacció entre autors, entre autor i lectors i també per donar oxígen a petites editorials que fa anys que lluiten per sobreviure a la crisi, tossuts en defensar la lectura que ha d'adaptar-se a reptes vinculats a les noves tecnologies i la mediatització del sector.

Totes les intervencions s'han pogut seguir en directe des del web del MOT, i a partir d'ara també s'hi podran visionar les gravacions de totes les converses i conferències. Casacuberta es mostra optimista després de veure el perfil i la gran afluència de públic que han atret els actes del Festival. Ara ja tocarà començar a treballar per la tercera edició del Festival.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article