Slow Food llança una campanya al menjador del Parlament Europeu a Brussel·les


La iniciativa "Slow Food al teu plat" presentarà una recepta Slow Food al menjador autoservei del Parlament Europeu un cop a la setmana des del 23 de març fins al 16 de juny. Slow Food presenta la iniciativa com a part d'una col·laboració amb la Unitat de Restauració del Parlament Europeu. La campanya es durà a terme al menjador autoservei del Parlament Europeu a Brussel·les per tal de promoure la biodiversitat alimentària i el menjar bo, net i just.

Un cop a la setmana, des del 23 de març fins al 16 de juny, el restaurant oferirà a la seva clientela, personal i membres del Parlament Europeu, un plat elaborat amb ingredients locals, de temporada i produïts responsablement, amb el propòsit de donar a conèixer el concepte i el sabor de la biodiversitat alimentària local a partir d'una recepta suggerida per Slow Food.

La col·laboració s'enriquirà, d'altra banda, amb reunions entre Slow Food i personal dels menjadors per debatir receptes, intercanviar idees i fomentar la creació de xarxes entre cuiners. La iniciativa Slow Food al teu plat es desenvoluparà acompanyada per una exposició sobre la biodiversitat que tindrà lloc davant del menjador autoservei del Parlament Europeu durant la primera setmana de la col·laboració. L'anomenat Camí de la Biodiversitat Alimentària és una exhibició interactiva que explica la naturalesa de la biodiversitat alimentària, la seva importància, i les possibles accions individuals per protegir-la, promoure-la i degustar-la.

La cooperació inclou, a més, tres sessions de tast que es realitzaran un cop al mes (al març, l'abril i el maig), per tal d'oferir al personal i membres del Parlament Europeu l'oportunitat de descobrir productes alimentaris d'Europa, únics i en perill de desaparició. Slow Food treballa per custodiar i promoure aquests productes: tots ells han estat registrats en el catàleg online de "L'Arca del Gust" de Slow Food. L'Arca del Gust és una creació de Slow Food per emparar i preservar espècies vegetals, races animals i productes artesanals vinculats amb les cultures, les històries i les tradicions de comunitats específiques de tot el món.

En cada sessió de tast, centrada cada vegada en una diferent categoria d'aliments, es presentaran productes de diferents racons d'Europa. La primera d'elles estarà dedicada als formatges de llet crua; la segona als cereals, mels i conserves de fruites; i la tercera a la carn. A les sessions faran acte de presència els productors, per tal de permetre un intercanvi directe d'informació entre ells i el personal del Parlament Europeu.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article