S'inicia la recollida de signatures per la ILP que demana un nou sistema educatiu


La ILP per un nou sistema educatiu ha rebut el suport de més de mig centenar d'entitats del món educatiu i del teixit social català. La preocupació per l'educació pública catalana, davant els atacs contra ella, per part de la LEC, la LOMCE i les RETALLADES, ha motivat l'inici d'aquesta Iniciativa Legislativa Popular. A través de la ILP,  la societat civil catalana, proposa les bases per una nova llei d'educació pública catalana, democràtica, laica, gratuïta, coeducadora, inclusiva, no discriminatòria i de qualitat. El dia 13 d'octubre es va donar el tret de sortida del procés, que ha d'aconseguir 50.000 signatures en els propers 120 dies.

Amb la ILP d'Educació s‟expressen els mecanismes mitjançant els quals construir un sistema educatiu de bressol a universitat sota els els principis de fer-lo públic, gratuït, laic, popular, democràtic, inclusiu, coeducador i en català.

Amb aquesta proposició es pretén:

1. Fer efectiu, real i universal el dret a l'educació, per part de tota la ciutadania sense importar el seu origen social. GRATUÏTAT de bressol a universitat,

2. Acabar amb els concerts escolars, amb la participació d'empreses privades al sistema educatiu públic i amb la privatització de la gestió de centres educatius públics de bressol a universitat.

3. Recuperar la gestió democràtica dels centres educatius arrabassada per la LEC i per la LOMCE.

El dia 13 d‟octubre es va donar el tret de sortida del procés, que ha d‟aconseguir 50.000 signatures en els propers 120 dies. Des d‟aleshores la ILP Educació ha rebut un ampli suport social: una cinquantena d‟entitats s‟hi ha adherit i unes dues-centes persones en són fedatàries per tot el territori català. Amb la presència de la ILP a les xarxes socials n‟augmentem el ressò amb l‟objectiu d„arribar al màxim de gent possible: hi ha ja 1000 seguidors a facebook, a twitter cada cop són més les mencions a @ILPEducacio igual com l‟ús del hashtag #ILPEducació.

La propera convocatòria serà l'acte central de presentació de la ILPEducació, que tindrà lloc el proper dijous 20 de novembre a les 18.30h a l'Edifici històric de la UB, a la plaça Universitat.

Els interessats en signar el suport a la ILP per un nou sistema educatiu ho podran fer en els punts que indica aquest enllaç.

Aquest és el vídeo de presentació de la campanya:


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article