L'exposició #dretscompartits sobre els drets dels ciutadans de la UE arriba a la Seu d'Urgell


L'exposició #dretscompartits de la Comissió Europea arriba aquest agost a la Seu d'Urgell. Es tracta d'una mostra itinerant que dóna a conèixer els drets que tenen els ciutadans de la UE i permet interactuar amb les xarxes socials. Coincidint amb la mostra es realitzaran diverses activitats relacionades amb la ciutadania europea, com ara el 'Diàleg Ciutadà sobre el futur de la UE' que tindrà lloc el 22 d'agost amb la participació de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas i el president del CIDOB i exeurodiputat, Carles Gasòliba.

L'exposició ‘#dretscompartits’ fa un recorregut per la llista dels drets que tenim com a ciutadans de la UE. S’hi inclouen els drets de la Carta de Drets Fonamentals de la UE (dreta a la llibertat, a la no discriminació o a la dignitat, entre d’altres) i també drets i garanties d’abast més quotidià, com ara el dret de viure, treballar i estudiar en qualsevol país de la Unió o els drets que tenim com a consumidors europeus. Es tracta de drets regulats per la legislació de la UE que sovint no són prou coneguts i, per tant, no s’exerceixen plenament. Per això, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha organitzat aquesta mostra, que té l’objectiu de donar a conèixer els drets dels ciutadans de la UE i promoure’n també la difusió via xarxes socials.

COMPARTIR DRETS A LES XARXES SOCIALS

L'exposició ‘#dretscompartits’ és una mostra itinerant que convida els visitants a conèixer els seus drets, a exercir-los plenament i a donar-los a conèixer al seu entorn. La mostra consta de 24 panells que ofereixen informació sobre diferents drets i que incorporen codis QR que permeten compartir-los in-situ a les xarxes socials a través dels telèfons mòbils i tauletes. Alhora, s'ha creat l’etiqueta #dretscompartits per tal d'aplegar el contingut relacionat amb l'exposició que es va generant a la xarxa.

ACTIVITATS PARAL·LELES

L'exposició arriba a La Seu d'Urgell després de visitar prop d'una vintena de ciutats de Catalunya i de les Illes Balears, sempre acompanyada de diàlegs amb la ciutadania. Olot, Tarragona, Tortosa, Palma, Es Mercadal, Terrassa, Vilafranca, Lleida o Figueres són alguns dels municipis on fins ara ha estat exposada.

Arreu on s'ha presentat, l'exposició ha anat acompanyada de diàlegs oberts on hi han participat representants de les administracions locals, del món acadèmic i de les institucions europees, amb l'objectiu de parlar sobre el futur de la UE i conèixer l'opinió dels ciutadans.

A La Seu d'Urgell, el 'Diàleg Ciutadà sobre el futur de la UE' tindrà lloc el 22 d'agost, amb la participació de l'alcalde, Albert Batalla, el director de la Representació de la Comissió Europea, Ferran Tarradellas i el president del Barcelona Centre for International Affairs (CIDOB), Carles Gasòliba.

A més, el 13 d'agost, la mostra s'inclourà en el recorregut de 'La Seu a la nit', una iniciativa que obrirà les portes dels museus i exposicions del municipi, que seran amenitzades amb música en directe.

La mostra també serà el marc per a una jornada de formació sobre el Servei de Voluntariat Europeu, adreçat als joves, que es farà el 22 d'agost.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article