La 18a Fira de la Terra inclourà el primer Mercat del Pagès a Barcelona


El Passeig LLuís Companys de Barcelona tornarà a ser aquest cap de setmana el marc de la Fira de la Terra que organitza Slow Food, en el que s'hi poden trobar productors ecològics i de qualitat que basen la seva oferta en un producte Bo, Net i Just. Aquest any serà especial, juntament amb d'altres entitats i xarxes de pagesos s’ha organitzat un gran Mercat de Pagès, el primer a Barcelona, en què participaran més de 100 pagesos catalans, molts d'ells amb producció dins, o properes, a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. 'Porta el Cistell' serà el lema d'aquest nou mercat.

La iniciativa vol animar als consumidors a veure els mercats de nou com el lloc de trobada amb els pagesos, amb aquells que produeixen el seu menjar; el lloc on s'intercanvien el productes fruit del terra i del treball del pagès per una quantitat de diners justa, sense intermediaris, mirant-se als ulls i amb confiança, amb possibilitat de informar-se directament sobre les pràctiques agrícoles i la qualitat dels productes.

L'activitat incloura el dissabte a les 11 del matí  un debat en el que participaran Giorgio Pirazolli, director del mercat de la terra d'Slow Food Bolonia, Sònia Callau del Parc Agrari del Baix Llobregat, Lola Puig dels mercats Món Empordà, Nicanor Cosconera dels mercats de la terra Slow Food Balaguer i Gustavo Duch director de la revista Soberania Alimentària

Les entitats organitzadores i la petita pagesia d'aquesta país s'associen per promoure la creació d'autèntics mercats a les ciutat i pobles del nostre país, i exigir que les administracions responguin a la demanda ciutadana afavorint aquest tipus de mercats. Una cessió gratuïta d'espais públics, normes que permetin als petits pagesos participar-hi, acceptació de segells participatius de garantia organitzats per les pròpies xarxes de pagesos, entre d'altres. Aquest primer Mercat de Pagès vol ser un gran acte reivindicatiu ciutadà per uns futurs mercats pagesos setmanals als barris de Barcelona, i arreu de Catalunya.

Activitats programades:

Dissabte

De 11 a 13 h a l’IES Verdaguer debat MERCAT DE PAGÈS, UNA EINA PER LA SOBIRANIA ALIMENTÀRIA

12-16h "Slow Vermut" amb vermut bionàmic i pica-pica del mercat de la terra

16h "Batuts de colors" per a Slow Kids (+ 4 anys, gratuït)

Diumenge
12-16h "Slow Vermut" amb vermut bionàmic i pica-pica del mercat de la terra

16,30h "Batuts de colors" per a Slow Kids (+ 4 anys, gratuït)

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article