el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

La cooperativa catalana Aiguasol exporta projectes mediambientals al mercat xilè


Sostenible Dijous, 16 de febrer de 2012, a les 13:25 h
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós
carregant Carregant

L'emprenedoria catalana en projectes mediambientals és un sector de gran potencial. Així ho mostra l'aposta  feta per la consultora Aiguasol, que treballa en el camp de les energies renovables, amb l'obertura d'una oficina a Santiago de Xile per tal de fer front a la gran demanda generada en aquell país sud-americà.

Aiguasol, fundada el 1999 com a spin-off de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), compta amb dues línies de negoci relacionades amb l’energia solar: com a consultora ofereix serveis d’enginyeria i investigació mediambiental per reduir el consum d’energia, i a banda també comercialitza el software Transol – desenvolupat per la pròpia empresa- de simulació de sistemes solars tèrmics.


Instal.lació de l'edifici Perecamps (Hospital del Mar) Instal.lació de l'edifici Perecamps (Hospital del Mar)


La primera línia de negoci és la que ha experimentat un creixement més important a Xile. La filial treballa sobretot per a la indústria, la mineria i l’edificació, i entre els serveis que ofereix hi ha el disseny de plantes solars tèrmiques i fotovoltaiques per a la generació de calor i electricitat o el desenvolupament de sistemes de climatització. Entre els seus clients destaca l’enginyeria de la multinacional Pepsico.

Marc Garcia, responsable de producte de la cooperativa, explica que l’objectiu de l’expansió a Xile és “poder replicar l’estructura d’Aiguasol a l’exterior”.  L’empresa busca participar en el desenvolupament de normatives relatives a les energies renovables, de manera quet ha fet una aposta especial pels projectes centrats en les certificacions de sostenibilitat LEED, desenvolupada pels Estats Units –.

L’expansió a Xile d’aquesta cooperativa ha rebut el suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través de l’oficina d’ACC1Ó a Santiago de Xile, per al seu procés de constitució de la filial i selecció de personal. Aiguasol ha tancat l’exercici 2011 amb un augment de la facturació del 3% i preveu seguir creixent al mateix ritme enguany per superar el milió d’euros.

Les exportacions de projectes mediambientals i de software representaran a finals d’any el 50% de la facturació de l’empresa. A banda de Xile, els principals mercats on opera són França i Itàlia.

La cooperativa s'ha encarregat entre d'altres de la instal.lació solar tèrmica  per al preescalfament d'aigua utilitzada per al procés de neteja de l'edifici Contank, de Castellbisbal, o de la climatització solar de l'Edifici Perecamps (Hospital del Mar), que contribueix a cobrir el 20% de la demanda tèrmica total de l’edifici, tant de calefacció i refrigeració, com d’aigua calenta sanitària.


Lectures 5511 lectures  comentari Cap comentari


publicitatComentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.

La direcció del web jornal.cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.
Previsualització

La direcció del web jornal.cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.
publicitat


Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter