Nestlé vol introduir una nova patent de cafè transgènic


Els petits productors de cafè mexicans estan en alerta per la sol.licitud presentada per Nestlé al govern d'aquell país en la que demana autorització d'una patent sobre cafè modificat genèticament.  Els productors es temen que si finalment se li concedeix, estarà en perill la subsistència de moltes famílies que perdrien el segell de producció orgànica del seu cafè, gràcies al qual poden exportar i tenir ingressos per sobreviure. Els productors familiars alerten que les varietats transgèniques podrien contaminar el cafè convencional i el cafè ecològic del que Mèxic n'és el primer productor mundial.

A començaments de l'any passat, la multinacional suïssa va aconseguir una patent a Europa sobre cafè modificat genèticament que, se suposa,  millora la solubilitat del cafè en pols. Es tracta d'un enzim bloquejat i dissenyat per la producció de grans destinats a fer cafè soluble.

Els productors de cafè mexicans li retreuen a Nestlé que posi els interessos econòmics per davant del benestar de milions de famílies camperoles que viuen de la comercialització del cafè local. Lamenten que l'empresa no s'ha volgut comprometre clarament a descartar l'ús de transgènics en els seus productes, pel que temen que en un futur, utilitzi cafè genèticament modificat també per les seves marques mexicanes. Esperen que el govern federal es posi al costat del productors del país, tot i que l'any passat va donar una subvenció de 42 milions de pesos a Nestlé per la instal.lació de maquinària mentre que a ells se'ls ha dificultat molt poder accedir a aquests recursos.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article