Es crea la Xarxa de Dones Rurals i Urbanes


La xarxa, coordinada per Andalusia, està formada per 20 entitats de la regió que representen més de 25.000 dones, a les quals s'hi ha afegit associacions de vuit comunitats autònomes més, en concret, Balears, Canàries, Castella- la Manxa, Castella- Lleó, Catalunya, Extremadura, la Comunitat Valenciana i la Comunitat Foral de Navarra. Crear un espai comú i teixir complicitats són els objectius generals de la Red de Mujeres Rurales y Urbanas, que té la finalitat de crear un Pla d'acció amb l'objectiu d'avançar en el reconeixement dels drets de les dones a Andalusia.

A Andalusia, el 54'92% de la població resideix i viu en municipis rurals, essent el 49'82% de la població rural dones, és a dir, més de 2 milions.

Inicialment la xarxa treballarà sobre els temes d'accés i ús de les tecnologies de la informació per part de les dones, la sobirania alimentària, el canvi climàtic, la responsabilitat social, la violència de gènere, les malalties laborals de les dones i els mitjans de comunicació amb enfoc de gènere.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article