Exposició a Brussel.les contra l'explotació de sorres bituminoses a Europa


Aquests dies es pot veure, als entorns del Parlament Europeu de Brussel.les, una exposició de fotografies que denuncia la devastació que està provocant l'explotació de sorres bituminoses en zones mediambientalment vulnerables, com són els boscos boreals del Canadà. La tria de fotografies exposades a l'aire lliure, sota el títol “Tarnished Earth street gallery', mostra la petjada que deixa la recerca d'energia en un espai fins fa poc verge, el nord de la província d'Alberta, on resten per explotar 140.000 quilòmetres de sorres de petroli. El combustible que contenen les sorres bituminoses és més complicat d'extreure pel que suposa un cost més elevat de producció, només rendible si el preu del barril és elevat.

Però l'avantatge és que la zona és menys conflictiva que l'Orient Mitjà i el govern de Canadà està recolzant les companyies petrolieres mitjançant ajuts fiscals i lleis ambientals permissives.

Es calcula que a Alberta hi ha uns 140.000 quilòmetres quadrats plens de sorres de petroli. Això representa, com a mínim, 1,7 bilions de barrils. És gairebé el mateix que tot el petroli convencional del planeta.

L'exposició que fins a principis d'abril es pot veure a Brussel.les dóna opció als ciutadans de signar la petició on line perquè aquests tipus d'explotacions es prohibeixi a Europa.





Més sobre l'explotació de les sorres de petroli


Un dels perfils creats al Facebook contra aquestes explotacions

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article