Periscope posa en escac a les retransmissions esportives

Aquesta app està creant diferents opinions dins el món de l'esport

Al fútbol y a sus retransmisiones en directo li ha sortit un inesperat enemic de nom Periscope. Aquesta app de Twitter, que permet compartir emissions de vídeo en temps real, creix a passos de gegant i ja està al servei de més de 50 milions d'usuaris.

És l'eina de moda i part de culpa la té Gerard Piqué. El central del Barcelona ha donat fama a Periscope així com altres cares conegudes com Cristina Cifuentes, actual presidenta de la Comunitat de Madrid. Una popularitat que s'ha estès també entre persones anònimes de manera il·legal a ulls de les cadenes amb els drets televisius sobre paquets concrets, com la Champions League.

I és que fa poc es va poder veure l'anada dels quarts de final de la Champions entre el Wolfsburg i el Reial Madrid sense estar subscrit a Bein Sports, encarregada de retransmetre a nivell estatal aquesta competició. Aquest canal i altres tants ja han posat el crit al cel per aquest nou invent tecnològic que va camí de convertir-se en el successor de Rojadirecta, el negoci va passar a millor vida l'any passat.

El futbol sembla seguir els passos de Joc de Trons i el món de la boxa que van veure violada la seva intimitat amb anterioritat. Bein SPORTS no es quedarà de braços creuats i ja ha avisat que utilitzar el telèfon tant davant del televisor com en un estadi és il·legal i podria suposar la supressió del compte i una mica més.

Diferents enfocaments
En ser una cosa relativament nou no hi ha conceso i els reguladors de l'esport estan donant cadascun un enfocament diferent a l'assumpte. Per exemple Twitter ha arribat a un acord amb la NFL para poder retransmitir los partidos de los jueves, el que suposarà una nova forma de percebre el futbol americà. Estats Units, a l'avantguarda de la tecnologia en el món de l'esport, mai ha tingut por per innovar dins de les seves grans lligues professionals.

Una percepció molt diferent li han donat els organismes europeus. De fet, la UEFA ja ha mostrat el seu rebuig frontal a Periscope per a l'Eurocopa, però, en canvi, ha donat el vistiplau per al 'ojo de halcón' que en altres temps estava mal vist pel fet de treure autoritat dins el terreny de joc a l'àrbitre.

Això sí, la UEFA no té potestat per actuar dins dels llocs de concentració i Vicente del Bosque ha revelat que no prohibirà el Periscope o als jugadors internacionals, com tampoc fes amb les xarxes socials en el seu naixement. "Nosaltres podrem aconsellar, però mai hem prohibit res. No és una qüestió de ser permissius, es tracta d'utilitzar el sentit comú per evitar problemes. Piqué és un noi amb molt bon cap", va aclarir en una de les seves últimes compareixences públiques.

Els mateixos passos que la UEFA seguirà el COI de cara als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. La normativa delimita la gravació de vídeos per a ús personal i per tant no es podran compartir a través de les xarxes socials dins de qualsevol instal·lació olímpica i això inclou a la Vila Olímpica.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article