La incineració de residus és insegura, desincentiva el reciclatge i no genera llocs de treball


No hi ha tecnologia segura d’incineració de residus, tota activitat d’incineració te uns impactes en la salut de les persones i del medi ambient: l’atmosfera no s’ha d’utilitzar com un gran abocador! Aquesta és una de les conclusions del debat organitzat per la CEPA en les jornades tècniques "L'escalfament global. Incineració de residus, solució o problema.

Les jornades, celebrades entre el passat 30 de gener i l'1 de febrer a Barcelona, també han aportat alternatives com ara la prevenció de residus i la gestió dels recursos amb estratègies de sostenibiltat ambiental, social, econòmica i per tant "de salut". La incineració amb recuperació d’energia és un sistema de tractament tèrmic de poca eficiència energètica, malbaratador de recursos materials i energètics, productor de tòxics que no existeixen al medi, desincentivador del reciclatge i amb poca capacitat de generar treball i sostenibilitat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • I que me'n dieu de l'emissió de dioxines. Fa temps va sortir un informe en el que s'analitzava el nivell de dioxines a la sang. Un nivell que creixia en les persones que vivien al voltant de plantes d'incineració.

    Què diu wikipedia sobre dioxines:
    "Aquests compostos, son bioacumulatius en humans i en els animals, degut a les seues propietats lipofiliques, i són productes teratogens, mutagens i se sospita que cancerosos en humans. Recentment s'han trobat impureses de dibenzofurans i dibenzod... Llegir més

Comenta aquest article