Presenten una guia d'horaris alternativa a la de Renfe


L'associació per a la Promoció del Transport Públic ha fet una Guia d'Horaris de Trens que possibilita consultar els horaris "amb només 2 clics". L'entitat assegura que la web de Renfe ofereix poca informació i, la que té costa de trobar.

Durant els últims mesos la PTP ha preparat una guia no oficial de trens regionals de Catalunya, amb l’objectiu de millorar la informació que actualment reben els usuaris ja que consideren que la informació oficial que dóna Renfe a través de la web, l'horari de butxaca o el pòster, és difícil de trobar i incompleta.

Crítiques a la informació que dóna Renfe

A través d'Internet, els trens de Mitjana Distància i de Rodalies apareixen en seccions diferents i és impossible obtenir la totalitat de l'oferta ferroviària entre dues estacions. L'entitat assegura que calen entre 4 i 5 clics per obtenir un horari per part dels coneixedors del territori i de l'estructura organitzativa de Renfe. A més, lamenta que no es poden personalitzar els horaris per un dia i data determinada, havent de llegir una munió d'observacions d'excepcions horàries, descrites de manera complexa. Quant a la informació en paper no es mostren totes les parades dels trens Regionals als nuclis de Rodalia i la informació sobre les excepcions horàries és complicada

La proposta de guia no oficial de trens regionals de Catalunya respon a una doble voluntat afirma la PTP: per una banda, donar informació útil i clara als usuaris i per l'altra, plantejar a Renfe què modifiqui la informació que apareix a la seva web, de manera que ofereixi la informació ferroviària completa i clara, tal com ho fa, per exemple, el Deustche Bahn (ferrocarrils alemanys).

Més informació: PTP

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article