Un rescat de 67.000 euros

La Generalitat ha anunciat que a l'octubre les despeses les pagarà la persona rescatada si es demostra imprudència


Diversos mitjans es fan ressò avui de la factura que hauria d'haver pagat el jove desaparegut a la Molina mentre practicava snowboard, si es demostrés que es va perdre per imprudència. Diuen al Telenotícies que el rescat de l'esquiador, que finalment es va trobar sa i estalvi, va durar gairebé 24 hores i ha costat 60.000 euros, com a mínim. La xifra no és definitiva, perquè només comptabilitza les despeses de l'helicòpter i dels serveis d'emergències. 


A la xifra també s'hi d'incloure els costos d'altres cossos que van intervenir, en total prop de 200 persones més: mossos d'esquadra, guardia civil, efectius de l'exèrcit, voluntaris, etc. El cost total del rescat l'haurà d'assumir o bé la Generalitat o bé l'assegurança de l'estació d'esquí.

Càlcul aproximat de la factura

La Generalitat ha anunciat que, a partir d'octubre, i en cas d'imprudència, les despeses aniran a càrrec de la persona rescatada. La Vanguardia agafa la calculadora i suma unes despeses de 67.000 euros. El rotatiu estima que van intervenir-hi unes 140 persones i cadascuna va fer una mitjana de 16 hores. En una aproximació adverteix "a la baixa", la factura per aquest dispositiu seria de 48.000 euros, en base a 30 euros l'hora per persona.

Vint vehicles de bombers es van desplaçar a la zona, la qual cosa afegeix a la factura uns altres 12.480 euros per les 16 hores de servei de cada una d'aquestes dotacions terrestres. L'helicòpter que va localitzar l'esquiador va estar tres hores fora de la base. I això costa uns altres 6. 813 euros més.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

xavi
1.

Borjaaaaaaaaaaaaaa paga la facturaaaaaaaa o sea papa paga.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article