L’OCDE categoritza com a exemplar un projecte de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya

El Balanç Social i la seva plataforma Ensenya el cor mesuren l'impacte social, ambiental i de bon govern


L’organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) avalua com a exemplar el projecte  balanç social i la seva plataforma Ensenya el cor, de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES) en la recent publicació  Measure, manage and maximise your impact: A guide for the social economy, elaborada per la Comissió Europea i l’OCDE. 
El Balanç Social és una eina gratuïta i oberta per mesurar l’impacte social, ambiental i de bon govern, per contribuir a la transparència i a l’autoavaluació de les organitzacions des d’una perspectiva feminista, equitativa i sostenible.

 

La publicació vol oferir a les iniciatives d’Economia Social i Solidària (ESS) de tot el món un full de ruta sobre com mesurar el seu impacte social. És una pràctica essencial en l’entorn de l’ESS per poder qualificar la contribució a la societat i l’assoliment dels objectius.

La guia s’ha presentat aquest dilluns 15 d’abril  en un webinar amb més de 300 participants, on la XES  ha explicat a altres iniciatives arreu del món com funciona la plataforma del Balanç Social, els indicadors i les estratègies que fan servir.


 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article