L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental reactiva els PuntsCoop en vuit municipis de la comarca

Els punts d’assessorament de l’Ateneu havien estat tancats des de la pandèmia


L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental recupera aquesta primavera els PuntsCoop, espais físics d’assessorament en economia social i cooperativisme, amb l’objectiu d’estendre’s arreu de la comarca.

Els PuntsCoop ofereixen acompanyament a mida per a aquelles persones que vulguin crear el seu projecte cooperatiu o millorar la seva viabilitat. L’objectiu de la seva reobertura és descentralitzar la presencialitat al territori, ja que el Vallès Oriental “és una comarca dividida en subterritoris i costa mobilitzar la gent d'un lloc a l'altre”, con han afirmat des de l’equip tècnic de l’Ateneu, en declaracions a Jornal.cat.

Des de l’Ateneu remarquen la importància dels punts per fer una atenció més presencial i individualitzada, però sense que això “vagi en detriment del fet que necessitem un espai central i visible a Granollers que faci de pol cooperatiu i que sigui el punt de referència”, con han comentat des de l’equip tècnic.

Les subseus estaran ubicades a Caldes de Montbui (Coop70), Cardedeu (La Fresca), Granollers (Can Muntanyola), la Garriga (Can Raspall), Mollet del Vallès (Casal Cultural), Montornès del Vallès (Centre Juvenil Sputnik), Sant Celoni (La Clau) i la Vall del Tenes (El Kaliu, de Lliçà de Vall).

De cara al futur, des de l’Ateneu no es tanquen a l’obertura de nous punts cooperatius, ja que “qualsevol lloc pot ser un PuntCoop, sempre hi ha la predisposició a obrir-ne més i a buscar sinergies amb el territori”, com han afirmat des de l’equip tècnic.

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental és un dispositiu territorial que promou els principis de l’economia social i solidària a través de la dinamització, difusió i treball en xarxa entre els agents públics i privats. Forma part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius, estesa arreu de Catalunya amb un total de catorze dispositius que busquen promoure l’economia social com una forma de generar activitat econòmica.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article