Neix Ramats Montseny, una associació per fomentar i conservar el sector ramader i agrari

L’entitat vol esdevenir un representant davant les administracions per millorar la situació actual del sector


Aquest mes de març ha nascut l’associació Ramats Montseny, formada a les comarques d’Osona i el Vallès Oriental, per tal de donar visibilitat a la importància del sector, gestionar adequadament els boscos de la zona i aportar valor al territori.

La iniciativa és una associació publicoprivada, formada pels ajuntaments d’El Brull (Osona), Montseny i Tagamanent (Vallès Oriental), juntament amb pagesos i ramaders de la zona del massís del Montseny. Laia Aguilà Zueras, pastora de Tagamanent, ha resultat escollida com a presidenta de l’entitat.

La unió dels ajuntaments té la finalitat de ser un representant davant les administracions, per tal d’assolir els objectius anteriors, a més de millorar la producció dels ramats, la biodiversitat i la prevenció d’incendis forestals. Així ho han destacat l’alcaldessa de Montseny i l’alcalde de Tagamanent, que coincideixen en la necessitat de unir esforços per a protegir el sector.

La gestió proposada per l’associació també suposa altres avantatges pel territori, com afavorir la diversitat d’espècies i ajudar a retenir l’aigua, de vital importància en aels actuals moments desequera i en la lluita contra el canvi climàtic. A més, el projecte també impulsa el desenvolupament social i econòmic de la zona, creant llocs de treball i mantenint els paisatges amb un alt valor cultural.

Ramats Montseny es manté oberta a aquelles persones i organitzacions que posseeixin terrenys forestals en el seu àmbit territorial, per tal de continuar sumant esforços i aconseguir capgirar la situació actual del sector al massís del Montseny.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article