El Premi Raimon Badia guardona dos projectes universitaris relacionats amb l’ESS

Els equips guanyadors han rebut una beca d’estudis de 1.000 euros i la possibilitat de desenvolupar els seus projectes


La quarta edició del Premi Raimon Badia, organitzat per la cooperativa d’iniciativa social Doble Via, ha premiat un projecte sobre l’enxarxament de joves de Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) i un sobre la salut mental de les dones sense sostre, el dimecres 10 de maig, a Sant Cugat del Vallès.

El premi està adreçat a les persones que cursen el grau en Educació Social i Pedagogia, amb l’objectiu de reconèixer els millors treballs universitaris que facin propostes centrades en les persones i que promoguin els valors del cooperativisme. Es valora especialment que els treballs tinguin una clara orientació pràctica i innovadora.

Una de les propostes guanyadores ha estat presentada pel grup ’EL NIU’, de la Universitat de Girona, amb el projecte ‘Sostre Violeta’. El projecte proposa una atenció personalitzada a les dones sense sostre per cobrir les seves necessitats no ateses i millorar la seva qualitat de vida.

L’altra proposta guardonada ha estat ’Arrela’t’, presentada pel grup ’Arrels’, de la Universitat Autònoma de Barcelona. El treball proposa un servei de mentoria sociocultural entre joves procedents dels CRAE i persones voluntàries dels barris on s’ubiquen els centres. L’objectiu és trencar estereotips per fomentar la confiança, la cohesió i el respecte mutu.

El certamen atorga una beca d’estudis de 1.000 euros als equips guanyadors i, a més, els ofereix la possibilitat de desenvolupar i posar en pràctica el seu projecte a Doble Via. En cas que no sigui a la pròpia cooperativa, també els facilita l’accés a una xarxa d’entitats socials i col·laboradores perquè puguin acollir les propostes.

La impulsora del premi és Doble Via que porta des del 1999 prestant serveis d’atenció personalitzada en l’àmbit socioeducatiu i cultural. Amb l’organització del premi, la cooperativa busca fomentar el desenvolupament de projectes que fomentin els valors del cooperativisme i ajudar a posar-los en marxa.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article