Comença la campanya del Balanç Social 2023 de la XES

L’eina de mesura de l’impacte social i ambiental i el bon govern que contribueix a la transparència i a l’autoavaluació de les organitzacions


El proper 26 d’abril comença la campanya del Balanç Social 2023, una eina de mesura de l’impacte social, ambiental i de bon govern, segons criteris i pràctiques de l’economia social i sostenible, impulsada per la Xarxa d’Economia Solidària (XES).

La nova edició manté l’essència d’anys anteriors, mantenint els cinc principals eixos per mesurar l’impacte de les organitzacions des de l’àmbit econòmic, social i ambiental. Aquests eixos són l’economia i la política de lucre, l’equitat i la democràcia, la sostenibilitat ambiental, el compromís social i la cooperació i, finalment, la qualitat laboral.

La recollida de dades es durà a terme entre el 26 d’abril i el 14 de juliol, està oberta a qualsevol organització amb activitat econòmica i permetrà fer una radiografia del mercat social català actual.

En aquest sentit, els resultats es mesuraran a través de diversos qüestionaris que es podran obtenir a través d’Ensenya el cor, una eina en línia. Les enquestes es divideixen en una per a l’empresa i tres per a persones associades d’alguna manera a l’empresa que podran respondre de forma anònima.

Les organitzacions que aconsegueixin el certificat comptaran amb diversos beneficis, com un millor posicionament de cara a les subvencions públiques, la possibilitat d’autoavaluar-se, poder comunicar els seus valors a través del segell del Balanç Social i les diferents infografies resultants del balanç o passar a formar part del Mercat Social, un circuit econòmic basat en els principis de l’economia social, gestionat també per la XES.

El Balanç Social va néixer fa més d’una dècada per tal que les organitzacions associades a la XES puguin fer visible i certificar el seu compromís social amb l’entorn des d’una perspectiva feminista i amb criteris d’horitzontalitat, equitat, cooperació i sostenibilitat ambiental. Actualment, també permet configurar una comptabilitat social i ambiental del sector, que es publica a l’informe de l’estat del Mercat Social Català.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article