El Mes del Comerç Just i l'Economia Social de Tarragona visibilitza la tasca de les cooperatives del territori

S'han organitzat dues fires i una desena d'activitats que s'allargaran fins a finals de maig


El Mes del Comerç Just i l'Economia Social de Tarragona volen visibilitzar els serveis i valors de les cooperatives del territori. L'Ajuntament, l'Ateneu Cooperatiu Coopcamp, La Teulada i Setem organitzen activitats durant l'abril i el maig. En destaquen, la Fira de l'Economia Solidària del Camp de Tarragona (FESCT) el pròxim 15 d'abril, així com la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, el 12 de maig. Els esdeveniments oferiran música, activitats familiars i representacions teatrals, entre altres. Enguany, l'Associació La Teulada suma diverses activitats com un 'escape room', una visita teatralitzada al nou espai de l'entitat o una trobada per reparar petits electrodomèstics.

La FESCT donarà el tret de sortida a la celebració del mes del Comerç Just i l'Economia Social el proper dissabte 15 d’abril a la plaça Corsini de Tarragona. Ho farà amb jocs infantils, tallers de contes, tast de vins i formatges i un vermut musical, entre altres. Una de les novetats d'enguany és que totes les activitats del programa estan impulsades per entitats de la ciutat. De fet, estan cridades a participar-hi una setantena de cooperatives i associacions, segons ha explicat el regidor de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Manel Castaño. 

Les activitats al voltant de l'economia social i solidària continuaran el dilluns 17 d'abril a la tarda a la plaça Anselm Clavé. L'objectiu de l'Associació La Teulada és transmetre els valors del cooperativisme a través d'un 'scape room', de jocs de taula, de capses d'aprenentatge i d'un racó de lectura. L'entitat també ha organitzat una visita teatralitzada al nou local situat al carrer Pin i Soler el divendres 5 de maig i altres activitats que aniran anunciant a través de les xarxes socials.

La FESCT 2023 comptarà amb jocs infantils, tallers de contes, tast de vins i formatges, vermuts musicals, ‘escape rooms’ i visites teatralitzades. | ACN 

Enguany, la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica –que arriba a la 22a edició– coincideix amb el Dia Internacional del Comerç Just celebrat el 12 de maig. També a la plaça Corsini de Tarragona s'han organitzat un conjunt d'activitats amb l'objectiu d'impulsar "un model transformador, amb pràctiques comercials i internacionals justes, salaris i preus dignes, sense treball infantil ni discriminació, amb igualtat de gènere i llibertat d'associació i amb cura del medi ambient", segons ha explicat el representant de Setem, Josep Naval.

Nova edició del Tarragona Economia Social i Solidària

Paral·lelament, des de Tarragona Impulsa iniciaran en les pròximes setmanes la tercera edició del Tarragona Economia Social i Solidària (TESS). Es tracta d'un programa formatiu adreçat a projectes emprenedors amb una idea de negoci sota els principis de l’economia social i solidària i "que vulguin consolidar-se com a cooperatives", segons ha anunciat Castaño.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article