Tarragona inaugura un espai de referència de l’economia social i solidària impulsat per la xarxa cooperativa La Teulada

El local pretén ser un espai catalitzador de projectes d’intercooperació que ajudin a resoldre necessitats complexes de la ciutat des dels valors del cooperativisme


La Teulada ha inaugurat aquest mes de març una seu que funcionarà com espai obert de treball compartit per als diferents col·lectius i projectes de les economies transformadores locals. L’objectiu del local és l’intercanvi de coneixement, els processos d’ajuda mútua i la possibilitat de mancomunar serveis i recursos per facilitar la sostenibilitat dels projectes cooperatius més joves. L’acte d’inauguració va comptar amb unes 150 persones i la presència de representants dels organismes participants.

Amanda Pérez, representant de La Teulada, ha explicat que “disposar d’estructures i espais de referència, com s’ha vist en altres ciutats i moviments col·lectius i autoorganitzats, ajuda a fer una passa endavant per la consolidació i el posicionament d’aquests projectes en l’entorn més proper”. El local serà incubadora per a nous projectes cooperatius amb la finalitat que aquells que tenen més recorregut puguin acompanyar i ser mentors de les iniciatives més joves. 

El local, situat al carrer Pin i Soler, inicialment donarà cabuda a cinc projectes cooperatius de forma estable –Actua, L’Escamot, Cuentropía, El Far Cooperatiu i el Fòrum dels Barris, la Comunalitat Urbana de Tarragona–, alhora que altres iniciatives podran transitar-hi.

la-teulada
La Teulada és primera iniciativa de col·laboració público-cooperativada | La Teulada

Aquesta iniciativa és pionera a la ciutat i obre una porta en les polítiques públiques de desenvolupament local de Tarragona, ja que es tracta de la primera iniciativa d’aquest nivell en l'àmbit de la col·laboració público-cooperativa, sent l’aportació de l’Ajuntament d’un 47% del cost total. 

L’objectiu final de La Teulada és el de generar canvis en el model socioeconòmic de la ciutat, impulsant maneres organitzatives per a l’activitat econòmica que siguin justes, democràtiques, solidàries i compromeses socialment i ambientalment. La seu permetrà fer més visible l’economia social i projectar els seus valors; així com generar discurs col·lectiu, incidint en la defensa –tant en l’àmbit polític com social– d’un determinat model de la societat i dels interessos de l’economia social.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article