ImpulsenTerram, un projecte d’ocupació social i laboral per combatre el despoblament de les terres de l'Ebre a través de l’agricultura

Cinc joves de la Sénia creen la cooperativa que preten donar resposta a la falta de relleu generacional als camps i la manca d'oportunitats laborals de col·lectius vulnerablesLa cooperativa Terram, la primera cooperativa sense ànim de lucre de les Terres de l’Ebre, dona resposta a dues realitats que pateix la zona. Una és la falta de relleu generacional als camps i l’altra la manca d’oportunitats laborals i socials dels col·lectius en situació de vulnerabilitat. 

 

El projecte està impulsat per cinc persones joves de la Sénia,  a la comarca del Montsià, que busquen impulsar l’ocupació social i laboral a través de l’agricultura i l’elaboració de productes a partir d’aquesta que permeti combatre el despoblament de la zona. Concretament, l’oportunitat d’ocupació vé de la mà del conreu d’oliveres i la cerca de nous mercats com són les plantes aromàtiques i medicinals. 

Recentment, la Cooperativa Terram ha presentat un nou producte: l’oli d’oliva verge “Astacler”, produït mitjançant una recol·lecta a través de tallers ocupacionals i amb els mètodes tradicionals. Des de l’entitat, asseguren que volen ampliar la producció i realitzar altres productes.

 

oliveres-insercio-social-terres-Ebre
La Cooperativa Terram realitza diferents tallers educatius sobre la importància de l’agricultura i les plantes del territori. Autor: Terram Cooperativa

Fa uns mesos, la cooperativa va rebre el primer premi al millor projecte d’emprenedoria Social a Reus en motiu de la 10a edició dels Premis Emprèn, organitzat per la Diputació de Tarragona. A banda, Terram forma part del projecte Singulars, impulsat per la direcció general d’economia social i solidària del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article