Amposta impulsa els premis d’innovació en economia circular i ecodisseny pel jovent de les Terres de l’Ebre

L’alumnat de Batxillerat, Cicles Formatius i estudis universitaris podran optar al guardó, dotat en 1.500 euros


L’Ajuntament d’Amposta ha aprovat la creació dels premis ‘Remsa Memorial d’innovació en economia circular i ecodisseny Terres de l’Ebre’ amb la finalitat de crear sinergies entre l’alumnat del Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta i el FabLab Terres de l’Ebre.

Aquest és un laboratori de fabricació digital amb la finalitat d’apropar la tecnologia digital a la ciutadania en general, per tal que qualsevol persona pugui crear, fabricar i transformar les seves idees en alguna cosa material.

Les persones que cursen segon de Batxillerat, Cicles Formatius, estudis universitaris i màsters en qualsevol centre formatiu de les Terres de l’Ebre podran presentar de manera individual els seus treballs d’innovació que promoguin l’acceleració cap a una economia circular i alineats amb estratègies d’ecodisseny. Alguns dels exemples d’aquest àmbit són l’ecodisseny de nous productes, nous models de negoci que afavoreixin l’eficiència dels recursos o la seva reutilització, així com la remanufactura de productes.

Els premis són fruit de la col·laboració amb l’empresa Remsa i estan dotats en 1.500 euros de beca formativa que s’hauran d’utilitzar per a matrícula i desplaçament. Segons l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, "els premis estan alineats també amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) del consistori”. Així, el jurat valorarà aspectes com la rellevància ambiental del projecte dins el territori, els aspectes econòmics i socials dins del territori o la cadena de valor del projecte, entre d’altres.

 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article