Neix a Amposta Reconnecta’t, un projecte per mitigar els efectes de la pobresa energètica

Impulsat per les cooperatives Energia per la Igualtat i FITES, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i el Consell Comarcal del Montsià


La cooperativa de treball Energia per la Igualtat (EPI) i la cooperativa FITES, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i el Consell Comarcal del Montsià, han impulsat Reconnecta’t, un projecte per mitigar els efectes de la pobresa energètica a la comarca del Montsià.

 

El projecte neix de la voluntat de la cooperativa de treball EPI, sense ànim de lucre, de revertir tots els seus beneficis en projectes socials. Jaume Castellà, representant d’EPI va destacar que "això és el que passa quan les empreses privades i les administracions públiques aposten per empreses de l’economia circular, els beneficis de la nostra activitat repercuteixen en la nostra societat".

En aquest sentit, Neus Miró, de la cooperativa FITES de les Terres de l’Ebre assenyala que el projecte Reconnecta’t vol "a mig i llarg termini repensar el model que tenim com a societat a l’hora de gestionar les situacions de pobresa i poder eradicar-les totes". Miró també va destacar que el projecte rebrà assessorament europeu a l’hora de realitzar el mapa de vulnerabilitat energètica de la comarca gràcies a un concurs de la Unió Europea. 

Per la seva banda, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, i el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig, van destacar la importància de la col·laboració entre el sector públic i les entitats d’economia circular i del tercer sector, i com l’administració local fa un pas més en la gestió de la pobresa energètica.

L’acord signat per totes les parts permetrà desenvolupar la iniciativa, estructurada en tres fases, i que ha de culminar aquest any. Concretament, la primera fase, ja acabada, va consistir en la promoció del grup impulsor del projecte, l’impuls de la Taula Comarcal de pobresa energètica, la realització del diagnòstic ciutadà i el disseny participat del projecte. Ara, la segona fase, ha de permetre acabar amb la diagnosi de les situacions de pobresa energètica amb diferents entrevistes a famílies vulnerables i la prova pilot. I posteriorment, treballant amb altres agents del territori, s’ampliarà la Taula comarcal de pobresa energètica i es desplegarà completament el projecte durant la tercera fase.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article