L'OMS alerta que la pandèmia ja ha generat més de 87.000 tones de residus sanitaris

L'organització veu “urgent” millorar-ne la gestió i recomana l'ús de mascaretes reutilitzables


L'Organització Mundial de la Salut alerta de l'impacte mediambiental que està provocant la resposta a la pandèmia de la Covid-19. 

En un informe publicat aquest dimarts, l'OMS calcula que des del març del 2020 fins al novembre del 2021 s'han generat almenys 87.000 tones de residus sanitaris. Aquesta és una primera estimació que ha fet l'organització calculant tot el material que s'ha adquirit a través d'un mecanisme d'emergència de l'ONU per proporcionar ajuda als països. Per tant, la xifra real és superior, ja que no s'ha tingut en compte per exemple els equips de protecció comprats fora d'aquesta iniciativa o les mascaretes que es venen a les farmàcies.

L'organització amb seu a Ginebra veu “urgent” millorar la gestió dels residus sanitaris. “Per garantir sistemes de salut climàticament intel·ligents cal fer canvis significatius a tots els nivells”, reclama la directora de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Salut de l'OMS.

Des de l'organització recomanen l'ús de mascaretes i guants reutilitzables i invertir en noves tecnologies per tractar i reciclar els residus sanitaris. A més, insten els hospitals i els ciutadans a fer un ús “racional” dels equips de protecció contra la covid-19 per reduir no només el “dany ambiental”, sinó també “l'escassetat potencial” de subministrament.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article