L’Estat prorroga durant sis mesos automàticament les autoritzacions de residència i treball de les persones migrades

El BOE publica una ordre que allarga els permisos que vencin durant l'estat d'alarma


Les autoritzacions de residència i treball de ciutadans estrangers que vencin durant l'estat d'alarma es prorrogaran durant sis mesos automàticament. Així ho determina una ordre ministerial publicada aquest dimecres al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). La norma, impulsada per la Direcció General de Migracions, busca "evitar que els ciutadans estrangers puguin trobar-se, de manera involuntària i a conseqüència de la suspensió de terminis administratius, en una situació d'irregularitat sobrevinguda", diu l'ordre. 

Així doncs, des del final de l'estat d'alarma, els ciutadans estrangers tindran sis mesos de vigència dels permisos de residència i treball sense necessitat que les Oficines d'Estrangeria emetin resolucions individuals. Es veuran prorrogades les autoritzacions temporals de residència i treball, les autoritzacions d'estança per estudis, mobilitat d'alumnes, pràctiques no laborals o serveis de voluntariat previstes en la normativa d'estrangeria.

També es prorrogaran els permisos que expiressin en els noranta dies naturals previs a la data en què es va decretar" l'estat d'alarma. La pròrroga s'iniciarà l'endemà de la caducitat de l'autorització i durarà sis mesos a partir de l'aixecament de l'estat d'alarma.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article