Les cooperatives agràries subministraran regularment fruita, llet, oli, arròs i altres productes als Bancs dels Aliments

L'acord té per objectiu reforçar la col·laboració en la lluita contra la pobresa i el malbaratament alimentari


La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i la Federació Catalana de Bancs d'Aliments han signat aquest dijous a Barcelona un conveni de col·laboració per lluitar contra la pobresa i el malbaratament alimentari. En virtut d'aquest acord, la FCAC es compromet a fomentar entre les cooperatives associades les donacions de productes com ara fruita dolça, cítrics, arròs, llet, oli d'oliva o fruits secs.

L'objectiu és consolidar les aportacions que ja venien fent les cooperatives i estructurar-les amb l'objectiu de garantir el subministrament regular i diversificat per productes i zones productores en les quantitats requerides pels bancs d'aliments.

Un dels principals àmbits de col·laboració són les aportacions de fruita dolça i cítrics, que, a Catalunya, se situen en unes 14.500 tones anuals i es realitzen en el marc de mesures com són la retirada de producte del mercat. Una part d'aquesta fruita es destina a l'elaboració de sucs i es lliura als Bancs dels Aliments en aquest format.

En concret, l'última campanya es van aportar unes 4.300 tones de nectarines, 3.200 tones de préssecs plans i platerines, 3.000 tones de préssecs, 1.700 tones de clementines, 850 tones de peres, 650 tones de taronges, 500 tones de pomes i 380 tones de prunes.

Algunes de les cooperatives agràries que ja col·laboren habitualment amb el Banc dels Aliments són Fruits de Ponent, la Cooperativa Camp de Sant Gaietà d'Aitona, Exportadora de Cítrics d'Alcanar, Llet Nostra, La Fageda i Càmara Arrossera del Montsià.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article