Salvem la Pineda d'en Gori porta als jutjats la llicència d'obres dels apartaments de luxe de Palamós

El contenciós administratiu també és contra el projecte d'urbanització aprovat el 2013 per “infraccions molt greus”


Salvem La Pineda d'en Gori ha interposat un contenciós administratiu al Jutjat número 2 de Girona contra la resolució del 19 d'octubre del 2017 de la junta de Govern Local de l'Ajuntament de Palamós (Baix Empordà) que atorgava la llicència d'obres a Residencial Cala S'Alguer S. L per construir-hi 48 apartaments de luxe. També és contra el projecte d'urbanització aprovat el juny del 2013, el conveni urbanístic del 2005 i indirectament també contra el POUM per “infraccions molt greus de l'ordenament urbanístic”. 

Els ecologistes creuen que la moratòria d'Urbanisme de suspendre durant un any la tramitació de projectes urbanístics i la concessió de llicències d'obra nova a primera línia de la Costa Brava impedirà la tramitació de la llicència del tercer edifici projectat. La plataforma Salvem la Pineda d'en Gori, integrada a l'entitat SOS Costa Brava, continua amb la batalla legal per aturar la construcció de 48 apartaments de luxe en aquest indret.

La plataforma ha portat als jutjats la llicència d'obres dels apartaments de luxe tramitada per l'Ajuntament de Palamós així com el projecte d'urbanització (PAU-10) aprovat el juny del 2013, el conveni urbanístic del 2005 i indirectament també contra el POUM que “dona cobertura legal” al projecte per “infraccions molt greus de l'ordenament urbanístic”.

Els ecologistes han complert amb el que ja van advertir fa uns mesos davant “el silenci” del consistori quan el 28 de setembre van presentar un recurs de reposició contra la llicència municipal. En un comunicat, la plataforma explica que també s'ha demanat anotació preventiva de la demanda per tal que aquells interessats en comprar un apartament a Residencial Cala S'Alguer, a través de la promotora Lucas Fox, hagin d'estar informats de l'existència del contenciós. 

Entre els motius pels quals defensen que cal aturar el projecte, hi ha l'informe de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Girona, que és vinculant i que va ser posterior a la llicència d'obres, on es rebutja el projecte d'urbanització d'un vial i una rotonda, obligant així a una modificació del projecte. 

Pel que fa a la recent aprovada moratòria per suspendre durant un any la tramitació de projectes urbanístics i la concessió de llicències d'obra nova a primera línia de la Costa Brava, els advocats de la plataforma sostenen que “afecta a allò que està en tràmit”. I preveuen que la moratòria impedirà la tramitació de la llicència d'obres del tercer edifici projectat. 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article