El DARP abona els ajuts a l'agricultura ecològica corresponents a 2017

En total s'ha atorgat 6,5 milions en ajuts


 El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació continua efectuant els pagaments del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya, per donar compliment als compromisos amb els agricultors. La conselleria va fer efectiu divendres l'abonament dels imports corresponents a la campanya 2017 de l'ajut a l'agricultura ecològica, per un import total de 6.488.900,15 euros.

Es tracta d'uns ajuts amb compromisos a cinc anys vista, que compten amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). En concret, Agricultura ha abonat aquest pagament a 1.915 beneficiaris de 39 comarques i té un impacte sobre 37.299 hectàrees de conreu.

L'objectiu d'aquest ajut és compensar el lucre cessant i l'increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics. En aquest sentit, l'operació té en compte els costos addicionals en la fertilització i l'ús de mitjans de sanitat vegetal certificats i l'increment de mà d'obra que solen tenir la majoria d'operadors ecològics. Així mateix, també preveu la variació en el rendiment productiu i en el preu de venda dels productes certificats. En tots els sectors s'estableix un ajut per als cultius qualificats d'ecològics i un altre específic per a període de conversió.

Font:ACN

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article