Barcelona canviarà 10.000 punts de llum per instal·lar-hi tecnologia LED

L'Ajuntament preveu que aquest tipus de lluminàries representin el 20% del total el 2020


L'Ajuntament de Barcelona ha engegat un pla de renovació de l'enllumenat de la ciutat en més de 200 carrers, on es canviaran fins a 10.000 punts de llum per instal·lar-hi tecnologia LED. L'actuació es durà a terme durant els pròxims tres anys, amb l'objectiu que el 2020 aquest tipus de bombetes representin ja el 20% de les lluminàries de la ciutat –segons dades de 2014, no s'arribava ni l 5%–.

L'objectiu de l'actuació és millorar l'eficiència energètica en conjunt, fer possible una gestió intel·ligent de les lluminàries i millorar la salut ambiental i la seguretat de les instal·lacions. El canvi de les bombetes actuals pels LED també suposa tenir una il·luminació més uniforme als carrers, augmentant així la sensació de seguretat.

Amb la instal·lació de les noves lluminàries amb tecnologia LED, l'Ajuntament s'estalviarà un 5% de la potència contractada i, a nivell energètic, això suposa al voltant de 3.620 MWh/any, el que equival al consum d'unes 1.550 famílies de Barcelona.

Les obres començaran al gener i es preveu que s'allarguin fins l'octubre de 2020. Es prioritzaran les instal·lacions amb problemes de seguretat i més antigues, aquelles que registren més avaries i carrers amb problemes de lluminositat.

ACN

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article