Una patrulla de coloms fa difusió de dades de contaminació a Londres


La qualitat de l'aire de Londres continua sent una de les més baixes entre les ciutats europees, segons un estudi comparatiu publicat pel Huffington Post, una realitat que suposa un cost humà i econòmic significatiu. I no serà que les autoritats britàniques no hi han dedicat esforços. La darrera actuació compta amb la col·laboració d'una patrulla molt especial: La 'Pigeon air patrol', un grup de coloms equipat amb petites motxilles que integren aparells que mesuren la qualitat de l'aire i la ubicació de l'au en cada moment.

La contaminació atmosfèrica a les grans ciutats té un cost humà i financer significatiu, en el cas de Londres, un estudi del King's College of London ha demostrat que durant el 2015 han mort a l'entorn de 40.000 britànics a cause de la contaminació de l'aire, 9.500 dels quals veïns de Londres. Segons l'estudi, aquesta dada suposa un cost per a l'economia del Regne Unit del voltant de 20 milions de lliures.

Per donar a conèixer aquesta contaminació invisible, les autoritats britàniques han experimentat des del passat mes de març amb una patrulla de coloms equipats amb aparells que mesuren la contaminació. Una start up francesa, Plume Labs, és la que ha fabricat els aparells. La patrulla es compon de deu coloms, i les dades que enregistren es transmeten directament a un compte de Twitter @Pigeonair i al web Pigeonairpatrol.com per informar els londinencs de la qualitat de l'aire als diferents districtes.

En la mateixa actuació s'ha posat en marxa una aplicació per smartphone anomenat "Plume Air Report", que proporciona accés a la ubicació concreta per a evitar les zones més contaminades.

El següent pas del projecte serà equipar un centenar de voluntaris londinencs amb caixes similars a les que porten els coloms per a  mesurar la qualitat de l'aire allà on vagin. El projecte s'acabarà de finançar amb una campanya de crowdfunding per comprar els 100 equipaments. El preu varia entre 79 i 99 lliures (de 100 a 126 euros).

I amb aquesta experiència, Plume lab té la intenció de cobrir gradualment les ciutats més grans del món amb la seva aplicació.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article