Eco-pasturatge a les zones verdes de París


Uns inquilins ben llanuts passegen des de principis de mes per algunes zones verdes de París. L'ajuntament d'aquella ciutat ha portat a la pràctica des de principis d'abril l'anomenat ecopasturatge en una parcel · la de 2000 m2, a la zona de l'Arxiu, al districte 19 de la capital francesa. L'Eco-pasturatge és l'ús dels animals per mantenir un espai verd, limitant així l'ús de pesticides i de dispositius mecànics, fonts de soroll i consumidors de combustible.


Per a experimentar en aquesta pràctica, inclosa dins d'un projecte que ha de durar sis mesos, s'han seleccionat ovelles Ouessant, una raça forta i de petites dimensions. En cas de resultats positius, es preveu la introducció de nous exemplars en zones de gespa del Bois de Vincennes i de Boulogne.

El manteniment d'aquest espai verd és ara responsabilitat d'aquestes talladores de gespa. Entre els períodes de pasturatge, les ovelles resten a la Granja de París, on se'ls controla la salut i la higiène. El projecte s'allargarà fins al proper octubre i implica la recuperació d'una espècie en perill d'extinció, coneguda per la seva robustesa i de petites dimensions, fet que facilita el desplaçament d'un lloc a un altre.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article