Vidirecte.cat, apropa els cellers petits i de proximitat als consumidors


Un elaborador del Priorat articula una plataforma nacional que integra la venda on-line a preu de celler i la difusió de la cultura vinícola.
Vidirecte.cat és una nova plataforma virtual de venda de vi, cerveses i licors catalans a Catalunya que vol posar en contacte consumidor i elaborador a través de la xarxa, sense intermediaris ni sobrecostos en el preu del producte.
L’atomització de la producció (centenars de cellers) i el fet que al canal tradicional de distribució, molt més concentrat, no li resulta assumible fer arribar tota aquesta producció a la xarxa de botigues de venda al menor, generen la necessitat d’arribar directament al client final, constata Xavi Buil, promotor inicial de la plataforma

El projecte neix al Camp de Tarragona amb la participació inicial d’una setantena d’elaboradors (ofereix actualment un centenar de productes) de diferents denominacions d’origen i regions productores de Catalunya, amb l’objectiu d’anar creixent i abastar totes les regions vitivinícoles del país i articular una àmplia oferta de cerveses i licors del país. S’autoimposa ser una plataforma molt dinàmica quant a l'oferta i s'adreça al consumidor final però també a professionals de la restauració i del comerç, que també poden adquirir el producte on-line en les mateixes condicions que els oferiria el celler.

Vidirecte.cat té les oficines i la plataforma logística a Alcover i el seu promotor inicial és el vinicultor de la DOQ Priorat Xavi Buil. Està finançat íntegrament amb capital privat, amb petites aportacions de diversos socis, i dóna feina directa a deu treballadors.

La plataforma pretén donar al consumidor accés directe a un diversos cellers petits que si no és així no tindria ocasió de conèixer mentre que al productor li dóna l'oportunitat de donar-se a conèixer virtualment.  La intenció és augmentar el consum de vi de proximitat, els promotors del projecte parteixen d'una situació en què el vi català només suposa poc més del 30% del vi consumit a Catalunya. D'altra banda, el portal vol ser una botiga de botigues, facilitatnt així la venda directa a preu de celler, sense intermediaris.És la botiga on-line de tots els cellers que comparteixin la filosofia de la plataforma.

El propòsit de la venda on line de la plataforma és l'assessorament personalitzat, oferir la comoditat del transport de la comanda a domicili i, alhora,  la difusió de la cultura del vi a través de la publicació d'esdeveniments, notícies del món del vi i la secció fixa d'un fòrum on compartir experiències.

En la fotografia Xavi Buil, soci impulsor de la plataforma aquesta setmana, en un moment de la presentació al Museu del Vi de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article