La Caseta de la Coma de Burg, un espai cultural que engloba dansa, cuina i espectacles


Burg és un petit poble del Pallars Sobirà que des de fa uns mesos s'ha convertit en camp d'experimentació d'un projecte que enriqueix l'oferta cultural de les comarques de muntanya mitjançant dansBURG, des d'on es promou la dansa i les arts en moviment i, alhora, es dóna suport a la pagesia propera i a l'alimentació saludable a través de l'espai Tomata, restaurant integrat al projecte. L'associació D'Agros, promotora de la iniciativa té al capdavant Neus Monllor, Anna Rubio i Jaume Guillamon. Des de La Caseta de la Coma de Burg, així s'anomena el centre de dinamització, s'ofereix un espai d’estades, residències i intercanvis amb professionals de la dansa on la sensibilitat per l'entorn natural i la cuina ecològica, local i de temporada tenen un paper vinculant.

El projecte fa present la dansa en la programació cultural pirinenca i, al mateix temps,  vol reforçar l’economia local des de l’acte quotidià de menjar.

Amb aquest projecte s’acosta la dansa a territoris i persones que tradicionalment han estat excloses, només pel fet d’estar lluny dels centres urbans. Al mateix temps, es vol dur la producció artística de dansa i arts del moviment lluny dels nuclis urbans, amb l’objectiu d’enriquir-la i oferir nous entorns de producció artística i també, d'actuació. La vinculació de l'espai TOMATA, un restaurant de cuina ecològica, local i de temporada, dóna al projecte un àmbit social més ampli, amb el suport a la pagesia propera i a la alimentació saludable.

La iniciativa té com a objectiu la integració de la dansa, la gastronomia, el món agrari i el compromís lligat al territori. Neus Monllor, llicenciada en Ciències de la Naturalesa per la UdG, i inspiradora de l'associació, fa anys que es mou en l'àmbit de promoció de l'agricultura de proximitat. La seva tesi doctoral, presentada fa poques setmanes, es basava en una investigació sobre la incorporació de gent jove a la pagesia. Una de les conclusions que defensava és que està ressorgint un grup nou de persones que posen en marxa experiències agràries on prima la proximitat, la producció en consonància amb la natura, el respecte per les persones i la recerca d'un elevat grau d'autonomia pagesa. Una oportunitat, doncs, de donar exemple.

Més informació a la web www.laccb.cat 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article