Consum no aplicarà l'obligatorietat d'etiquetar també en català


El Codi de Consum de Catalunya, la llei que va entrar en vigor el 23 d'agost de 2010 i que va ser aprovat pel Parlament amb la intenció d'actualitzar i ampliar els drets i deures dels consumidors, no s'aplicarà de moment en el que fa referència a l'obligatorietat d'etiquetar 'també en català' els productes que es comercialitzin en el territori. Així ho lamentava avui l'exdirector de l'Agència Catalana del Consum, Jordi Anguera, des de les xarxes socials, després d'assistir a la Jornada sobre 'Consum i llengua' que Consum Català ha organitzat aquest dijous al Centre de Cultura Contemporània.

Davant de la decisió de l'Agència Catalana del Consum de no aplicar de moment l'obligació d'etiquetar també en català tots els productes que es comercialitzin al Principat, Jordi Anguera, comentava aquesta tarda en el seu perfil "L'Agència Catalana del Consum anuncia que no aplicarà la nova Llei del Codi de Consum que obliga a etiquetar els productes també en català. Amb el que va costar d'aprovar ! Això és incomplir la Llei I un desgreuge al Parlament i als ciutadans que volen viure plenament en català."

L'associació de consumidors Consum Català organitza per segon any consecutiu la jornada per debatre sobre els drets lingüístics dels consumidors. Un seminari anual que posa en comú professionals de tot el territori i aplega responsables d’administracions i també empresaris.

En la jornada han participat entre d'altres, l’administrador gerent de l’empresa La Selva, Xavier Albertí, amb la xerrada “Tenim el català al cistell? Inèrcia empresarial i nova llei del consum”. També han participat d'altres entitats com La Plataforma per la Llengua, en representació de la qual, Bernat Gasull ha presentat la ponència: El pes econòmic del català i l’empresa responsable.  La clausura de la jornada ha esta a càrrec d'Yvonne Griley, Directora General de Política Lingüística de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article