Més productes etiquetats per a celíacs i diabètics

Amb les 9 noves empreses que s'han afegit al Pacte del Celíac i el Diabètic amb la Conselleria de Comerç, Turisme i Consum, s'eleva ja a 27 els signants, entre empreses fabricants i distribuïdores alimentàries. D'aquesta manera, al llarg dels proper mesos, inclouran la informació nutricional dels 539 productes destinats al consum dels més de 340.000 afectats per aquestes alteracions de la salut a Catalunya. Des de juliol de 2004, el Departament de Comerç, Turisme i Consum està impulsant el Pacte del Celíac i el Diabètic en col·laboració amb associacions de celíacs i diabètics, amb l’objectiu de millorar la qualitat del vida dels més de 340.000 afectats per aquestes dues malalties a Catalunya. En aquesta tercera edició del pacte, s’han incorporat al conveni les següents empreses: Supermercats Condis, Conservas de Carne Cruset, Dolci Preziosi Ibérica, Embotits Solà, Embotits Salgot, Embotits Artesans Grauvila, L’hereu conill natural de l’Empordà, l’empresa Serra i Mota i Embutidos Caula. Es tracta de productes susceptibles de contenir gluten com les conserves, embotits, galetes i pastisseria, melmelades, patés, postres làctics i derivats precuinats, salses, sopes, xocolates, torrons i caramels, entre d’altres. Segons el director de l’Agència Catalana del Consum ACC, Enric Aloy, “aquest acord és important per a la defensa dels drets dels consumidors que no tenen les mateixes condicions que la resta”. Aloy, s’ha mostrat satisfet de la marxa del pacte i, en aquest sentit, ha assenyalat que "a partir d’ara, l’Agència supervisarà el grau de compliment efectiu de l’acord".

No hi ha cap comentari

Comenta aquest article